Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρος

Το Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου είναι το μοναδικό Φεστιβάλ πάνω στο Ακορντεόν σε όλη την Ελλάδα και ήδη έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό ενώ η φήμη του ολοένα και μεγαλώνει.

Είναι μια μουσική εκδήλωση που αναδεικνύει το ακορντεόν σε όλες του τις διαστάσεις, από τη σύγχρονη και κλασική μέχρι την παραδοσιακή μουσική και μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη διαδρομή του ακορντεόν στη μουσική, στο πέρασμα του χρόνου και τις διάφορες επιδράσεις που δέχτηκε, από τις ρίζες της παραδοσιακής μουσικής στην Ανατολή μέχρι τους σύγχρονους ρυθμούς της Δύσης.

Είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας ατόμων που προσφέρουν τον χρόνο και τις δεξιότητες τους, ωθούμενοι από την μεγάλη αγάπη τους για το ακορντεόν και την μουσική, την τέχνη και τη Σύρο.

Δελτίο Τύπου

31 Ιουλίου- 5 Αυγούστου 2017

Το Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη διαδρομή του ακορντεόν στη μουσική, στο πέρασμα του χρόνου και τις διάφορες επιδράσεις που δέχτηκε, από τις ρίζες της παραδοσιακής μουσικής στην Ανατολή μέχρι τους σύγχρονους ρυθμούς της Δύσης.

Για το 2017, στόχος είναι το Φεστιβάλ να ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και να «φιλοξενήσει τη Γαλλία», όπου το ακορντεόν είναι «σύμβολο».

Κάθε μέρα, για μια ολόκληρη εβδομάδα οργανώνονται σεμινάρια, εκθέσεις, διαλέξεις και εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν παιδιά, σπουδαστές, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, καθηγητές μουσικής και ακορντεονίστες όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων. Κάθε βράδυ οι συναυλίες καλύπτουν διαφορετικά είδη μουσικής με ακορντεόν.

Περισσότεροι από το 30% των συμμετεχόντων του Φεστιβάλ, έρχονται ξανά και ξανά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα τελευταία 5 χρόνια, 10.800 άτομα συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν, ώστε να δοθεί μια ιδιαίτερη, μοναδική ταυτότητα. Αν θέλαμε να πούμε τι είναι το Φεστιβάλ με δυο λόγια, θα λέγαμε ότι είναι…

… Μια μουσική φιλική συνάντηση

Για μία εβδομάδα, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, σπουδαστές, εθελοντές και λάτρεις της μουσικής ζουν μαζί σε μια όμορφη βίλα, με τυπικά στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, μοιράζονται τη μουσική και την έμπνευσή τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ένας χώρος όπου γίνονται τα σεμινάρια, αλλά επίσης και ανοιχτές στο κοινό διαλέξεις. Επίσης, λειτουργεί έκθεση οργάνων και εργαστήριο επισκευής και διοργανώνονται μουσικές δραστηριότητες για όλους.