Περιγραφή Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Βωβούσας

Γαντζωμένη στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα, πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει.

Η αιώνια σχέση με τα νερά και τα παρθένα δάση που τη περιτριγυρίζουν, τη καθιστούν ιδανικό προορισμό για τη θεσμοθέτηση ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία.

Επίσης το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες της, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία, δύο βαθιές έννοιες που είναι κενές νοήματος αν δε προσδιορίσουμε ότι αναφέρονται σε ποιοτικές ανθρώπινες σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις κα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ με γενική θεματολογία γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όμως ορεινό και με ανάλογη θεματολογία κανένα.

Παροχές

 

Ιατρός, Φαρμακείο / Πρώτες βοήθειες, Εστιατόριο, Καφετέρια, Ξενώνες, Αυτοκίνητο, Ποδήλατο, Πεζοπορία


 

Πρόγραμμα

 

Εγκαίνια Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.

Διάρκεια εκδηλώσεων 28 Ιουλίου-5 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Βόρειας Πίνδου, από το 2017 εντάσσεται στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων το χωριό Περιβόλι.