Περιγραφή Φεστιβάλ

Athens Technopolis Jazz Festival

Kάθε χρόνο το “Athens Technopolis Jazz Festival” αναζητά, ανακαλύπτει και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τις παγκόσμιες εξελίξεις από το χώρο της jazz μουσικής.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης. Από την κλασική jazz και τη funk έως τη jazz με στίχους και vocals και την Afropop, το “Athens Technopolis Jazz Festival” φιλοξενεί για 4 συνεχείς ημέρες ένα τόσο ποικιλόμορφο κοινό όσο τα είδη και styles της jazz μουσικής.

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα μορφωτικά ινστιτούτα των χωρών – μελών της Ε.Ε. που εδρεύουν στη χώρα μας, διοργανώνει από το 2000, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz. Το 2013, και μετά από δώδεκα επιτυχημένες χρονιές, το Φεστιβάλ διεύρυνε τα σύνορά του και εξελίχθηκε στο διεθνές “Athens Technopolis Jazz Festival”.

Πεποίθησή μας ήταν και παραμένει ότι ένα φεστιβάλ δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται ικανοποιώντας μόνο εμπορικούς σκοπούς, και για αυτό κάθε χρόνο με δικούς μας πόρους αλλά και με τη βοήθεια χορηγών, το “Athens Technopolis Jazz Festival” διεξάγεται σταθερά και με ελεύθερη είσοδο.

 

Δελτίο Τύπου

17ο Athens Technopolis Jazz Festival

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.

Από τις 24 έως τις 28 Maΐου 2017, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους  χώρους της.