Περιγραφή Φεστιβάλ

Eye’s Walk Digital Festival

Το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει την σύγχρονη digital τεχνολογία, το video installation & performing art και το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της Ερμούπολης στη Σύρο.

Το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο τεχνολογικά και πολιτισμικά φεστιβάλ τόσο στο Αιγαίο όσο και στα Βαλκάνια, καθώς αξιοποιεί το δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική του και δημιουργεί εμπειρίες που απλώνονται στην κοινότητα.

Ακόμα, η συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης ο οποίος βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, EuropaNostra, του Συστήματος Ψηφιακής Διαχείρισης Ιστορικών Κτηρίων της Ερμούπολης (HER.M.E.S.) δίνει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάδειξης των Ιστορικών Νεοκλασικών Κτηρίων της Ερμούπολης και της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Το Eye’s Walk Digital Festival προωθεί την τέχνη στο δημόσιο χώρο και κάνει την Ελλάδα, τις Κυκλάδες, τη Σύρο σημαντικό κέντρο του Video Installation Art με τη μοναδική καινοτομία της χρήσης του δημόσιου χώρου.

16 video installations,1.600 eye’s walkers/θεατές, 10 νεοκλασικά /ιστορικά κτήρια, 4 παράλληλες performances [μουσικές/εικαστικές/χορευτικές], 42 εθελοντές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου & τη Σύρο,19 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, 5 προτάσεις γαστρονομίας που προσφέρθηκαν ελεύθερα προς τους θεατές του φεστιβάλ, ανάδειξη & προώθηση 14 ξεχωριστών τοποθεσιών της Ερμούπολης μέσα από την επικοινωνία του φεστιβάλ [Ταρσανάς, Περιοχή Αστέρια, Βαπόρια, Παλαιά αγορά, Καρνάγιο, ιστορικό κέντρο Πανεπιστήμιο, πλ. Άννης Κουτσοδόντη, 1ο Δημοτικό Σχολείο, Παραλία] , 14.000 άτομα το παρακολούθησαν μέσω facebook, 1 νησί!