Περιγραφή Φεστιβάλ

In-Edit Greece – International Music Documentary Film Festival

Το IN-EDIT Festival αποτελεί ένα παγκόσμιο φεστιβάλ που συνδέει τα δύο ισχυρότερα τμήματα της πολιτιστικής βιομηχανίας: τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του στη Βαρκελώνη, πριν δεκατρία χρόνια, και με στάσεις σε πόλεις του κόσμου όπως το Σάο Πάολο, το Βερολίνο, η Μπογκοτά, η Πόλη του Μεξικού, το Μπουένος Άιρες και το Σαντιάγκο, έφτασε στην Ελλάδα το 2014, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη.

Το IN-EDIT GREECE, πραγματοποιείται  σε δύο διαφορετικές εκδόσεις:

IN-EDIT Athens Edition και IN-EDIT Thessaloniki edition.

Το IN-EDIT, είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου και το πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων και μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, σαν σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τόσο τις ιστορίες πίσω από την εμφάνιση διαφορετικών μουσικών ειδών όσο και τις ιστορίες πίσω από τους ανθρώπους που, ξεκινώντας από την αφάνεια, κατέκτησαν το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα

 

Δελτίο Τύπου 

Το INEDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη χρονιά!

Τι κοινό έχουν η Madonna με τον Bob Dylan, οι Oasis με τον Leonard Cohen και ο Nick Cave με δύο εφήβους που παίζουν house μουσική στο Ιράν; Οι ιστορίες τους «πρωταγωνιστούν» στη φετινή έκδοση του IN-EDIT στη Θεσσαλονίκη!

Από την πρώτη του διοργάνωση στη Βαρκελώνη, το 2003, μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας πάντα τις πιο σπουδαίες ιστορίες από το παρασκήνιο της μουσικής. Το όνομά του είναι συνώνυμο του μουσικού ντοκιμαντέρ ενώ η Parenthesis το έφερε στην Ελλάδα το 2014 και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου. Το INEDIT Festival, στις 30 Μαρτίου, επιστρέφει στο Ολύμπιον για τέταρτη χρονιά, και παρουσιάζει μερικά από τα δυνατότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων δεκαετιών.

Το IN-EDIT Festival είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Φέτος, έκλεισε τα 14 χρόνια στη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, διοργανώθηκε στην Αθήνα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει το παγκόσμιο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου.

Για μία εβδομάδα, η Θεσσαλονίκη γεμίζει μουσική για τα μάτια σας! 18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ θα σας μεταφέρουν κατευθείαν στα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής ενώ πάρτυ, παρουσιάσεις και dj sets συμπληρώνουν το… Μείνετε συντονισμένοι!

Μουσική και κινηματογράφος συναντιούνται για μία ακόμη φορά και η μπύρα “SOL” δε θα μπορούσε να λείπει. Η μπύρα με το “ελεύθερο πνεύμα” είναι για μία ακόμη φορά ο premium partner του IN-EDIT Festival και συνοδεύει τις μουσικές και τις εικόνες του από την πρώτη νότα μέχρι τους τίτλους τέλους! Δε θα δεις πουθενά.. τόση μουσική!

Πρόγραμμα

 

http://www.parenthesi.gr/wp-content/uploads/2017/03/screenings-SKG-2017.pdf