Περιγραφή Φεστιβάλ

Mawa Festival

To Mawa Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 3 ημερών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Το Mawa είναι ένα «Outernational Festival», που σκοπό έχει να αναδείξει, να παρουσιάσει μουσικά ήθη και είδη καθώς και κουλτούρες απ’ όλο τον κόσμο, να παντρέψει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό και να αποτελέσει μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για τους επισκέπτες του.

  • To Mawa είναι η συντομογραφία του «Μami Wata» που σημαίνει «Μητέρα του νερού» και είναι ο όρος που χρησιμοποιούν στη Νότια και Κεντρική Αφρική για τη Σειρήνα, αυτό το πλάσμα που εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς και με το μουσικό του κάλεσμα παρασύρει τους ταξιδιώτες.

Tο Mawa Festival προσπαθεί να μη βλέπει τον κόσμο με ευρωκεντρική ματιά. Παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές προσεγγίσεις και ανακαλύπτει ισχυρές, εύθραυστες αλλά και προκλητικές καλλιτεχνικές προτάσεις στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη, ταχύτατα εξελισσόμενη, ψηφιοποιημένη και αστικοποιημένη πραγματικότητα.

Σκοπός του είναι να επιβραδύνει αυτούς τους ρυθμούς και να δώσει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να δείξουν και μια άλλη πλευρά της δημιουργικότητάς τους μέσα από την αλληλεπίδραση, με καλλιτεχνικές συνεργασίες που ταιριάζουν στα διαφορετικά, πανέμορφα μέρη όπου θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

 

Δελτίο Τύπου

MAWA FESTIVAL 2017

Στη φετινή, δεύτερη διοργάνωση, το Mawa Festival προσκαλεί κοινό και καλλιτέχνες να απολαύσουν την αίσθηση ηρεμίας και απομόνωσης που προσφέρει το νησί της Γαύδου.

Μέσα σε διάστημα 3 ημερών το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μουσικής: από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια ή μελωδίες της Μέσης Ανατολής, house, reggae και dubstep, μέχρι rave ήχους από τη δεκαετία του ’90, hip-hop από τη Ζιμπάμπουε και άλλες μουσικές ανακαλύψεις από το διεθνές στερέωμα.

Μερικά από τα ονόματα που πλαισιώνουν το φετινό φεστιβάλ είναι ο Fiedel, resident του βερολινέζικου Berghain αλλά και των διάσημων Wax Treatment partys, ο Good News resident του Golden Pudel στο Αμβούργο κ.ά.

Concept του φεστιβάλ είναι να διεξάγεται σε όσο το δυνατόν πιο απομονωμένα μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ώστε να γίνει μόνιμος καλοκαιρινός προορισμός. Επίσης, το μέρος από μόνο του να δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας, προκειμένου οι επισκέπτες να έρχονται πιο κοντά, να γίνονται μια μεγάλη οικογένεια.

Πέρσι, για όλους τους παραπάνω λόγους το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Δονούσα και, φυσικά, για τους ίδιους λόγους φέτος επιλέχθηκε η Γαύδος.

 

Πρόγραμμα

LINE UP

Good News (Golden Pudel /VIS) /DE

CGB-1 ( Wax Treatment, Dubplates & Mastering) /DE

Fiedel ( MMM, Ostgut Ton, Wax Treatment ) /DE

Kondaktor (Fasma Festival, Modal Analysis) /GR

Stratos Bichakis (VIS) /GR

Sofia Labropoulou with Maria Ploumi live act /GR

Labis Xylouris live act /GR

Mohair Sam /DE

Awa (Femcee, Outhere Records) live act /ZWE

Dj Nomad (Vulkandance) /DE

Africaine 808 (Vulkandance) live act /DE

Charlotte Bendiks (Cómeme, Shape Platform) /NO

Eli Pavel (OYE Records) /DE

+ tba