Περιγραφή Φεστιβάλ

Melitzazz Festival

Tο πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου, η πολύχρωμη και πολυεθνική συνάντηση πολιτισμών στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, έρχεται με ξεχωριστές μουσικές και γεύσεις την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου κάθε χρόνο.

Το Μελιτζάzz “παίζεται” μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου.

Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα, προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chefs μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις.

Με αφορμή και οδηγό την περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, διάσπαρτες εκδηλώσεις ξετυλίγονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού οικισμού του Λεωνιδίου. Οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bars και το street food αποκτά άλλη διάσταση, καθώς μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Το Μελιτζάzz μας ταξιδεύει στις πατρίδες των Τσακώνων του κόσμου, φέρνοντας μουσικές καθαρές και πειραγμένες, ρομαντικές και ξέφρενες, από τη Δύση στην Ανατολή κι από την Αμερική στο Λενίδι. Mας δίνει τα κλειδιά για να απολαύσουμε μέσα στις αυλές, τα σοκάκια και τις πλατείες του Λεωνιδίου ήχους δημοτικούς και ρεμπέτικους, Βαλκανική και Μεσογειακή ethnic, κλασσική και προοδευτική jazz, λικνιστικές funk και soul, χορευτικά DJ sets, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις στα αρχοντικά, ταξιδιάρικο κινηματογράφο με σπουδαίες ταινίες και ατέλειωτες γεύσεις τσακώνικης μελιτζάνας.

Αλλά και πολλές, μικρές, αξέχαστες στιγμές.

Στιγμές Μελιτζάzz.

Πρόγραμμα

 

melitzazz.gr/wp-content/uploads/sites/4/2016/07/3-%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%ACzz-2016-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1.pdf