Περιγραφή Φεστιβάλ

Street Food and Tunes by Debop

Τα Street Food and Tunes είναι η αθηναϊκή εκδοχή των μεγάλων food markets του εξωτερικού σε μία μικρότερη διάσταση.

Είναι μία γιορτή γύρω από “ένα τραπέζι” που βασικό άξονα έχει το φαγητό και την κοινωνικότητα που προκύπτει μέσω αυτού. Αξιοποιεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας και καλεί τον κόσμο να γνωρίσει τους “νέους Αθηναίους” μέσα από την κουζίνα και τη μουσική της χώρας τους.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα το deBόp έχει “ταξιδέψει” σε πάμπολλους προορισμούς ανά την υφήλιο, έχει γνωρίσει νέες γεύσεις και προτείνει καινούρια γαστρονομικά trends μέσα από μία διοργάνωση που χαίρει της εκτίμησης του Αθηναϊκού κοινού και των “ειδικών” της κουζίνας (chefs, μάγειρες, food bloggers) που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Street Food and Tunes του deBόp συναντούν τα BBQ απογεύματα του six d.o.g.s. στο βιετναμεζικο-γαλλικό δημιουργικό σύμπαν του Bánh mì υπό τους εξωτικούς ήχους του DJ Super Mario!

Bánh mì: το απόλυτο street food έδεσμα που συνδυάζει τη Βιετναμέζικη με τη Γαλλική κουλτούρα. Ένα μπέρδεμα Ασίας και Ευρώπης που προέκυψε όταν Ασιάτες μετοίκησαν στην Ευρώπη. Ένα sandwich μιγαδικό – σαν τους αριθμούς: με ένα πραγματικό και ένα φανταστικό μέρος, συνδυάζει με αναπάντεχο τρόπο υλικά αγαπημένα. Ένα πάντρεμα πολιτισμών. Ένα από τα πιο λατρεμένα γαστρονομικά trends του πλανήτη!

Τετάρτη 24 του Μάη δίνουμε ραντεβού στον πεζόδρομο της Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι για να δοκιμάσουμε και να «εξετάσουμε» ως που μπορεί να φτάσει η δημιουργικότητα στη street food γαστρονομία και αισθητική.

Sous vide μαγειρικές, ποικιλία κρεατικών και λαχανικών, λούζονται εμπνευσμένες σάλτσες και μυρωδικά μέσα σε αχνιστές μπαγκέτες, υπό τους ήχους των πιο tropical, exotic μουσικών από τον DJ Super Mario.

Μάγειρες και DJ στήνουν τους δίσκους τους στους δρόμους κι εμείς, είμαστε όλοι καλεσμένοι στο απόλυτο street party του Μάη! Expect the unexpected – Enjoy the unexpected!

 

Πρόγραμμα

 

To Menu

-Bulgogi Vegan   €5

Tofu & μανιτάρια, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), vegan σως

-Bulgogi Beef €6

Ψητό βοδινό φιλέτο, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), Hellmann’s American Smokey BBQ Sauce

-Classic BBQ Chicken €5

Στήθος κοτόπουλου, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), Hellmann’s American Smokey BBQ Sauce & mayo

-Classic BBQ Pork €5

Χοιρινό φιλέτο, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), Hellmann’s Australian Sweet Grill Sauce & mayo

-Pad Kra Pao €5

Thai-style κιμάς με βασιλικό, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), Hellmann’s American Smokey BBQ Sauce

-Panang Curry Beef €6

Μοσχάρι σε panang κάρυ μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, λαχανικά (καρότο, αγγούρι, ραπανάκι daikon), Hellmann’s Brazilian Spicy Churasco Sauce

Τα Cocktails

-Saigon Dreams €7

-Ρούμι, σάκε, γάλα αμυγδάλου, lime, passion fruit με καραμέλα

-Good Morning Vietnam €7

-Τεκίλα, σάκε, ανανάς, γάλα αμυγδάλου, chips καρύδας με καραμέλα

* Bánh mì + Cocκtail Combo €10

The Music

Tropical & Exotic Tunes by Super Mario